ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Πρώτα απ όλα αισθάνομαι την ανάγκη, για άλλη μια φορά,  να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους σας, να περάσετε καλό καλοκαίρι, όσο πιο ανέμελα γίνεται, στις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και με το καλό, να συνεχίσουμε από το φθινόπωρο τις δραστηριότητές μας, με γνώμονα πάντοτε το καλό για τους απανταχού συμπατριώτες μας και τα νησιά μας.

10/6: Γενική Συνέλευση – Αρχαιρεσίες για  ανάδειξη νέου ΔΣΟμοσπονδίας μας.

15/6: Στάλθηκε συγχαρητήρια επιστολή στην συμπατριώτισσά μαςΦώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

24/6: Συνάντηση με τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Ν. Θεοδωρίδη.

25/6: Συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Ν.Βαλαβάνη.

8/7: Συνάντηση γνωριμίας στο Ίδρυμα ΔΑΜΑΛΑ.

8/9: Συζήτηση για τις προσεχείς εκλογές με τον καθηγητή κ. Δ. Κρεμαστινό στη Δωδεκανησιακή Εστία.

28/10: Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Πειραιά.

8/12: «Μαύρη Επέτειος» δύο χρόνων από το ξαφνικό κλείσιμο τηςΣυνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, εξαιτίας του οποίου χιλιάδες «ανώνυμοι» συμπατριώτες μας έχασαν τα χρήματά τους και ακόμη και σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία λόγω της «εκκαθάρισης» της Τράπεζας που εκκρεμεί…

23/12:  Ψήφισμα λόγω θανάτου  του συμπατριώτη μας, Ροδιακής καταγωγής  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΜΑΡΙΟΥ  πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ.

2016

7-9/1: Συναντήσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας στη Ρόδο(αντιπεριφερειάρχη κ. Φ. Ζαννετίδη, Δήμαρχο κ. Φ. Χατζηδιάκο, πρόεδρο Ομοσπονδίας κ. Ν. Κωνσταντινίδη).

23/1  Κοπή Πίτας  Ομοσπονδίας μας,  στο φιλόξενο χώρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα.

3/2  Ψήφισμα λόγω  θανάτου του συμπατριώτη μας, Λεριακής καταγωγής   ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΛΟΥΜΑ μεγάλου ποιητή της διασποράς, πολυβραβευμένου στην Αυστραλία και με διεθνή αναγνώριση για το έργο του.

27/2: Μεσημεριανό γλεντάκι στο κέντρο ΡΕΒΑΪΖΙ στον Πειραιά, συνδιοργάνωση με την Δωδεκανησιακή Μέλισσα.

2/3 : Ειδική εκδήλωση της Βουλής για τη Δωδεκάνησο, με θέμα: «Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα: Ιστορική αναδρομή. Αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές».

6/3: Συμμετοχή  στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, στο χώρο της πλατείας Συντάγματος, με  παρουσίαση Δωδεκανησιακών χορών, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

18/3: Συμμετοχή  στην εκδήλωση «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» στην Αίθουσα Διαλέξεων της ΕΣΗΕΑ. Το Βραβείο Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς απενεμήθη στις εθελόντριες των νησιών μας στο Ανατολικό Αιγαίο για την παραδειγματικά εξαιρετική προσφορά τους αγάπης και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

19-20/3: Εορτασμός επετείου Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου σε Αθήνα και Πειραιά – ψήφισμα για την απώλεια της συμπατριώτισσας , Καρπαθιακής καταγωγής, ΜΑΙΡΗΣ ΠΑΖΑΡΤΖΗ.

25/3: Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Πειραιά.

2/4: Συνδιοργάνωση με την πολιτιστική ομάδα «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», προβολής αφιερώματος στον Νικόλαο Μαυρή – 1ο διοικητή Δωδεκανήσου,  στον Πειραϊκό  Σύνδεσμο.

15-17/4:  Συμμετοχή στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών στις Σπέτσες.

23/5: Συνδιοργάνωση με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Δωδεκανήσου«Κλεόβουλος ο Λίνδιος»τιμητικής Εκδήλωσης για τη Δωδεκανήσια (από την Κάρπαθο)  Ζωή Σαμαρά, Ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης,  στη Δωδεκανησιακή Εστία.

10- 12/6: Συμμετοχή στο Ανοικτό Συνέδριο της Κοινωνίας των Πολιτών για την Κοινωνική Οικονομία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

12/6: Συμμετοχή στην 192η  Επέτειο Ολοκαυτώματος Ν. Κάσουστην Αθήνα.

Συναντήσεις ομάδας εργασίας για συμπεράσματα ημερίδας στο Ίδρυμα Ευγενιδου «Ο Πρωτογενής τομέας πυλώνας ανάπτυξης της βιώσιμης οικονομίας των μικρών νησιών»Επισκέψεις Προέδρων Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων καιΜικρών Κυκλαδονήσων, στην εταιρείαDNAστα πλαίσια της εξέτασης λύσης για παραγωγή τροφών με τη μέθοδο υδροπονίας στα νησιά του Ν. Αιγαίου.

· Οργάνωση εκδηλώσεων για επαγγελματική απασχόληση:

1. παρουσίαση για το «Ηλεκτρονικό Εμπόριο και διαδικτυακό μάρκετινγκ, λύσεις στην εποχή της κρίσης».

2.  “Ημέρα Καριέρας” . Την εκδήλωση επιμελήθηκε το γραφείο Πωλήσεων της NN στον Πειραιά με τους συνεργάτες του.